Eerstvolgende training 

Start op woensdagmiddag 27 maart 2019 van 16u – 18:30u.

Verder op: 3/4. 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5

De persoonlijke benadering van Erna tijdens de Mindfulness Training bij het Cancer Care Center, heb ik als zeer prettig ervaren. Zeker tijdens de moeilijke herstelperiode. Erna stelde zich heel flexibel op en kan zich goed verplaatsen. Net wat ik nodig had op dat moment! Stiltedag was superfijn!

Leontine Mulder

Coach

Ik heb begin 2018 een TriConsult Mindfulness gedaan bij Erna en volg nu bij haar de 8-weekse Training. Het TriConsult was voor mij een goede start om kennis te maken met Mindfulness. Ik zou een Tri-consult aanraden voor diegene die meer rust, minder stress, en meer vertrouwen in zichzelf zoekt of meer van Mindfulness te weten wil komen. Dit alles onder begeleiding van een warme, lieve vrouw die weet waar ze voor staat!

Daniëlle van Heijst

Maatschappelijk Werker en moeder van 2!

Cancer Care Center – Mindfulness 

Kanker is een diagnose die voor iedereen confronterend is, of het nu jezelf betreft of mensen van wie je houdt. Het leven staat in het teken van overleven, stress, emotie en vooral doorgaan…  

Waarom een groepstraining volgen? Mindfulness betekent ‘zonder oordeel leven in het hier en nu’, dit kan helpen om met de ziekte, de behandeling, de gevolgen voor de rest van je leven om te gaan.


Voor wie is Mindfulness geschikt? 
Als je herstellende of hersteld bent van kanker of als je een dierbare hebt met kanker en het zo van dichtbij meemaakt.

Waarom bij het Cancer Care Center?
– bij groepstraining: kleine groep, max. 6 personen
– sfeervolle ruimte, locatie Amsterdamse Bos
– veel persoonlijke aandacht
– aandacht voor klachten en gevoelens behorend bij kanker 
– ervaren trainer met brede achtergrond in de zorg

De training is inclusief voorgesprek, reader, werkboek en een link naar de diverse geluidsbestanden.

Met de groepstraining of het individuele traject van 8 wekelijkse bijeenkomsten, thuisoefeningen en een Stiltedag krijg je een doordacht en wetenschappelijk onderzocht programma aangeboden waarmee je op weg gaat naar meer kalmte, ontspanning en vertrouwen. Gaandeweg de 8 weken ga je het effect merken van dit programma. 

Voel je welkom deel te nemen aan deze mooie training! 


Wat het je oplevert 
Onderzocht is dat mensen na de training over het algemeen minder last hebben van:
  • psychosociale stress
  • angstklachten
  • moeheid
  • stemmingswisselingen
  • slaapproblemen

Deze mensen geven ook aan meer kwaliteit van leven te ervaren (Ledesma en Kumano 2009).

 

Praktisch  

Tarief
€395,- normale tarief
€595,- voor werkgevers, ARBO, UWV of gemeente

Opties voor vergoeding
Vergoeding is steeds vaker mogelijk via zorgverzekeraar, werkgever, bedrijfsmaatschappelijk werk, arbo- arts of UWV, check via www.ishift.nl/vergoedingen of stuur me een bericht.

Check ook: www.ishift.nl/vergoedingen 

 

Voel je welkom je vragen te stellen

8 + 6 =

Mindfulness wordt vaak ook omschreven als varen tussen twee klippen. Wat betekent dit voor iemand die kanker heeft?

‘Mensen zeggen vaak “Ik wil niet meer aan de onprettige dingen denken, ik zou die uit mijn hoofd willen zetten”. Dat gaat niet, zeker niet als je kanker hebt of als iemand met wie je je sterk verbonden voelt kanker heeft. Je kan zoiets ernstigs als kanker niet wegduwen of aan de kant schuiven. Ik noem dat de klip van het negeren. De andere klip is overspoeld worden door dat wat je overkomt en wat dat met je doet, erdoor meegesleept worden en erin verloren lopen. Mindfulnessmeditaties kunnen helpen om tussen die twee klippen door te varen, om de middenweg te volgen en zelf aan het stuur te blijven zitten.’
– Edel Maex

?

Individueel Mindfulness Traject

De 8- weekse training is ook individueel te volgen.

Ook is het mogelijk een individueel traject te doen van 3 of meer consulten gericht op eigen doelen of wensen.

Bij welke klachten?
slaapklachten, vol hoofd, verstrooidheid, piekeren, twijfelen, angst, moeheid, aanhoudende spanning, aanhoudende spierpijn, emotionele of fysieke pijn, somberheid

Mogelijke ingrediënten
Mindfulness- meditaties, meditaties of oefeningen gericht op zelfcompassie, meditaties gericht op kalmte en ontspanning, bewust ademen, bewust ontspannen, Yoga Nidra  en/ of bewustwording van de werking van gedachten en begrip van werking stress en ontspanning in je lichaam.

Bij de volgende wensen
meer focus, meer kalmte, meer jezelf, heldere keuzes, meer zelfvertrouwen, meer zelfzorg, meer vertrouwen, meer richting.

Werkwijze
Voorafgaand stellen we een helder doel en stemmen we het accent van het programma vast. Je krijgt een voor jou opgenomen meditatie mee om te oefenen of een link naar oefeningen en/ of meditaties.

Geschikt als

  • 1e kennismaking Mindfulness
  • vervolg op de 8- weekse training
  • als je graag ‘snel’ aan de slag wilt met je klachten of gewenste doelen.

Bekijk een korte (2:24min) minvideo van Harvard University over het effect van Mindfulness op somberheid, angst en chronische pijn.