Reviews

Lees wat anderen over Mindfulness en mij als trainer te vertellen hebben

Ik had van tevoren niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn over deze cursus. Ik heb er veel meer aan gehad dan ik had gedacht, vooral in het accepteren en loslaten van gedachten en patronen, iets wat mij veel rust geeft. Erna is bijzonder goed in het overbrengen van rust en acceptatie in algemene zin, waardoor de 2.5 uur per week absoluut niet als 2.5 uur voelen (het leek mij van tevoren nogal lang namelijk). Het was voor mij een moment om naartoe te leven in de week, even een avond op adem komen, even geen stress en oordelen, maar enkel focussen op mezelf en leren om milder te zijn. De cursus vereist zeker wat tijd en eigen inbreng, waar ik soms moeite mee had want “mijn leven is al zo vol”, maar na afloop van de cursus ben ik absoluut van plan om door te gaan met de oefeningen en deze op een manier die voor mij werkt een onderdeel te laten worden van mijn leven, omdat ik nu weet dat ik er veel baat bij heb.

Lis Engelsman

Afgelopen week de 8- daagse Mindfulness training bij Erna afgerond. Dat is een mooie ervaring geweest. Erna wist een fijne, rustige, vertrouwde sfeer te creëren, waarin ze me begeleidde door de verschillende meditaties. Haar ongedwongen, vriendelijke stem en sfeer neem ik voorlopig dagelijks met me mee… Je hebt me een mooi pad doen ontdekken dat ik graag verder wil bewandelen. Dank Erna!  

Nicoline Bernard

Ik kan de mindfulness privésessies bij Erna erg aanraden. Voor mij, een plezierige en zeer waardevolle ervaring. Dank je! Ben lang nog niet mindful maar wel goed op weg.

Jennifer

Erna is een mooi mens. Er was ruimte voor een lach en een traan. Als je meer wilt leren over meditatie, jezelf en de communicatie met anderen. Is dit zeker een aanrader! Je gaat je gedrag, gevoel en gedachten tegenkomen. Je leert jezelf beter kennen.

Kiki Pietersma

Ik heb de 8-weekse Mindfulnestraining bij Erna gedaan en heb daar erg veel aan gehad. Erna heeft een open houding, is heel zorgzaam en is zeer vakkundig. Vooraf kreeg ik heel goede uitleg over wat ik kon verwachten en na iedere sessie kreeg ik goed lees- en oefenmateriaal (audiobestanden). Het is een hele professionele goed verzorgde training. Aangezien ik een aantal fysieke beperkingen heb, vond ik het spannend om deze training aan te gaan. Achteraf was het heel goed te doen, Erna denkt mee in oplossingen en ik heb mijn grenzen leren verkennen, soms respecteren en soms verleggen. De resultaten die ik na deze training voel: meer mildheid, acceptatie, meer innerlijke rust. Meditatie en aandachtsvol zijn, is in mijn dagelijks leven een vast anker geworden waar ik op teruggrijp en waar ik vanuit kan varen. Ik heb erg veel aan deze training gehad!

Femke

Het kennismakingsgesprek vond ik erg prettig, elkaar voor de training leren kennen en vertellen wat er speelt in je leven. De sfeer in de groep was erg goed en Erna gaf iedereen de ruimte zichzelf te zijn en dingen kwijt te kunnen die ze wilde. 

Niki

Afgelopen zaterdag super fijne Mindfulness gehad van Erna op de BewustZijn School! Veel geleerd & fijne, professionele begeleiding :)!

Joeke Hoeboer

Top vond ik Erna zelf. Liefdevol en een mooi mens. Behulpzaam, empathies, veel kennis, puur en warmhartig.

Ninke

Erna heb ik gevraagd om één van de trainers te worden van de Grote Mindfulness Training. Haar bijdrage voor dit mooie project was heel fijn: ze brengt er kwaliteit naar toe. Een prettige samenwerking.

Rubin Alaie

Marketingmanager , NLP college

De mindfulness training heeft mij geholpen mijzelf weer terug te vinden en weer in contact te komen met mijn lichaam en hart. Ik leef nu minder in mijn hoofd en laat gevoelens weer toe. Het heeft voor rust, dankbaarheid, bewustwording en meer zelfzorg geleid. Dit was het beste geschenk dat ik mijzelf heb kunnen geven.

Iris

Kinderverpleegkundige

Ik vond je rustige uitstraling fijn en de ingesproken audiobestanden fijn om naar te luisteren.

Charine

In augustus ben ik mindfulness lessen gaan volgen bij Erna. Al gelijk bij het begin voelde ik me heel fijn bij haar. Ze  begeleidt op een hele heldere en warme manier meditaties. Ook geeft ze handige tips om als beginneling thuis aan de slag te gaan met mediteren. Ik ga nog steeds met veel plezier naar Erna haar lessen. 

Leah Hamans

Marketeer , de Persgroep

“Je bent niet je gedachten” heeft me zo geholpen! Meditatie brengt me broodnodige rust in m’n koppie. Ik had niet gedacht dat het zo’n impact op m’n leven en m’n welzijn zou hebben. Enorm bedankt!

Sander

“Ik ben heel veel in mijn hoofd bezig. De 8-weekse mindfulness cursus van Erna hielp mij er goed om vaker een pauze te nemen en even te ‘shiften’ van hoofd naar lichaam. Ik leerde ook weer om meer aandachtig aanwezig te zijn op momenten, die daarom vragen én bij de mensen om me heen. Erna heeft een mooie opbouw in haar cursus en varieert in oefeningen die mooi samenhangen. Ze geeft ruimte en richting. De cursus was op een goede manier niet vrijblijvend maar vooral ook gewoon leuk”

Mark

Het is een fijne training in een groep die door de trainer snel vertrouwd voelt. Je leert over denken, voelen en handelen en de connectie daarvan met stress. Er is veel aandacht voor meditatie en ontspanning. Een aanrader.

Cilla

Begin jan 2020 heb ik een training gevolgd bij Erna. De training heeft me veel gebracht. Van meer rust, inzicht en ontspanning in een druk leven waarin je veel zaken op de automatische pilot doet. Het is prettig om hier van bewust te zijn en de automatische piloot regelmatig even uit te schakelen. Ik heb inzicht gekregen hoe het brein werkt, bepaalde denkpatronen en hoe deze te doorbreken door vaak kleine en simpele dingen/handelingen. De training was goed opgebouwd met extra achtergrondinformatie na elke bijeenkomst. Naast de extra achtergrondinformatie is het de bedoeling dat je thuis oefent(meditaties) en opdrachten uitvoert. Soms was dat dit lastig om in te plannen maar als snel had ik mijn ritme gevonden. Erna is een warme, open en deskundige vrouw die elke deelnemer ‘ziet’ en voldoende aandacht geeft. De stiltedag als afsluiter van de training was bijzonder.

Simone Bosma

De sfeer en vertrouwelijke band die jij als trainer wist te creëren in de groep. Daardoor voelde (volgens mij) iedereen zich enorm op z’n gemak en keek ik er naar uit om op woensdagavond samen te mediteren. Daarnaast kwam je op mij heel erg geduldig en niet-oordelend over waardoor ik patronen in mijn eigen gedachten, gevoelens en gedrag begon te herkennen en durfde te delen.

Ik wil je graag enorm bedanken! Dankzij de meditaties, de ervaringen die we deelden in de groep en de patronen die je hebt helpen ontdekken heb ik enorm veel zelfkennis en nieuwe inzichten wat betreft mijn (automatische) gedachten opgedaan die heel erg waardevol voor mij zijn, dankjewel! En ik kom zeker nog eens naar een stiltedag in het najaar!

Kim

Student UvA

De persoonlijke benadering van Erna tijdens de Mindfulness Training bij het Cancer Care Center, heb ik als zeer prettig ervaren. Zeker tijdens de moeilijke herstelperiode. Erna stelde zich heel flexibel op en kan zich goed verplaatsen. Net wat ik nodig had op dat moment! Stiltedag was superfijn!

Leontine Mulder

Coach

In de korte periode dat ik de Mindfulness lessen van Erna volg heb ik al heel veel verandering gevoeld. Wat ik fijn vind aan de lessen van Erna is dat er een veilige ruimte wordt gecreerd waar we niet alleen de mindfulness meditaties oefenen maar ook aangemoedigd worden om naar buiten te brengen wat we van binnen voelen. Dit heeft mij enorm geholpen om mezelf beter te leren kennen.

Joana Ponder

Actrice, podcaster

Ik ken Erna al jaren en heb altijd fijn met haar samengewerkt, bij PuntP, omdat ze collegiaal is en zeer professioneel. Meest bijzonder aan haar werkwijze vind ik dat ze mensen met psycho- sociale klachten op empathische wijze aanstuurt en ze het eigen vertrouwen en de eigen kracht laat ontwikkelen. Ik beveel haar daarom van harte aan! 

Regirla Spoor

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Ik ben een persoon die altijd met z’n hoofd werkt en veel nadenkt. Ik ben een beetje vergeten hoe het is om te voelen en in het moment te leven, omdat ik altijd maar bezig ben met gedachten. Deze training heeft me geleerd om veel bewuster te zijn van de dingen om mij heen en te genieten van de kleine alledaagse ervaringen.

Rik

Ik heb begin 2018 een TriConsult Mindfulness gedaan bij Erna en volg nu bij haar de 8-weekse Training. Het TriConsult was voor mij een goede start om kennis te maken met Mindfulness. Ik zou een Tri-consult aanraden voor diegene die meer rust, minder stress, en meer vertrouwen in zichzelf zoekt of meer van Mindfulness te weten wil komen. Dit alles onder begeleiding van een warme, lieve vrouw die weet waar ze voor staat!

Danielle van Heijst

Maatschappelijk werker

Heb meer dan een jaar geleden bij Erna de training gedaan, merk dat ik er sindsdien elke dag mee bezig ben. Het is voor mij een manier van leven geworden. Doe alles veel bewuster, zeker als ik het druk heb. Merk dat als ik ergens wacht ik automatisch naar mijn ademhaling ga. Voelde me veilig in de groep, voor mij belangrijk, vind dat Erna daar heel goed op let.

Diane

De training mindfulness is echt een vaardigheidstraining, leren door doen, elke dag oefeningen en mediteren. Het leek me van te voren een opgave om hier dagelijks tijd voor te maken, maar ik vond het erg fijn! Vooral de zitmeditaties. Zeer waardevol om keer op keer te ervaren dat het is wat het is, dat alles er mag zijn, en wat dat voor effect teweeg brengt, klein en groot. Nu de uitdaging om hier de rest van mijn leven mee verder te gaan. Erna, zeer bedankt voor de fijne training!

Femke

Contact

Telefonisch/ WhatsApp
06 27540494

E- mail
info@ishift.nl

Welkom! Ik reageer binnen 2 dagen.