7

Vergoedingsmogelijkheden

Regelmatig hoor ik dat iemand graag coaching of Training bij iShift wil doen maar dat kosten nog de drempel zijn. Gelukkig zijn de effecten van stressreductie en Mindfulness meer en meer erkend in de maatschappij. Informeren of er een vergoeding mogelijk is bij werkgever, ARBO- dienst, zorgverzekeraar, UWV of gemeente is daarom zeker de moeite waard.

Bij de VMBN ben ik geregistreerd onder nummer 20171096.
Ik ben categorie 1. trainer. Ik heb daarbij een brede achtergrond in de zorg.

Voor mijn CV zie LinkedIn

Allereerst goed om te weten

Mindfulness is aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en voor werkgevers.

De opties

Via de zorgverzekeraar 
Check Zorgwijzer 2019 om te weten of en zo ja, welk bedrag jouw zorgverzekeraar vergoed. De vergoeding is nooit ten laste van je eigen risico!

De éne verzekeraar vergoedt de training ongeacht je klachten en de andere alleen bij burn- out klachten of als je mantelzorger bent.

Kom je er niet uit?

Voor mij is het een kleine moeite om uit te zoeken en wellicht kan ik je tips geven.

Via de werkgever
Uitval door langer durende stress, overspannenheid of  burn- out kost werkgevers gemiddeld €60.000. Lees in het NRC een artikel met verdere uitleg. Dit kan een goede reden zijn voor werkgevers om te investeren in een erkende Mindfulness training of een Mindfulness- based coachingstraject.

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, ziekteverzuim- budget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Binnen het onderwijs bestaan budgetten om burn- out terug te dringen.

Voor werkgevers is de training aftrekbaar van de belasting. 

Via de Arbodienst
Werkgevers kun je ook via arbodiensten benaderen; via bedrijfsartsen, case- managers en ook via brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).

Via het UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via de gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt daardoor steeds vaker een beroep doen op WMO gelden.

Heb je hierover nog vragen? Ik help je graag met uitzoeken.

3 + 12 =