7

Vergoedingen

Regelmatig hoor ik dat iemand graag coaching of Training bij iShift wil doen maar dat kosten nog de drempel zijn. Gelukkig zijn de effecten van stressreductie en Mindfulness meer en meer erkend in de maatschappij. Informeren of er een vergoeding mogelijk is bij werkgever, ARBO- dienst, zorgverzekeraar, UWV of gemeente is daarom zeker de moeite waard.

Bij de VMBN ben ik geregistreerd onder nummer 20171096.
Ik ben categorie 1. trainer. 

Voor mijn verdere CV zie LinkedIn

Allereerst goed om te weten

Mindfulness is aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en werkgevers.

Optionele wegen naar vergoeding

Via zorgverzekeraar 
Check Zorgwijzer 2019 om te weten welk bedrag jouw zorgverzekeraar eventueel vergoed. De vergoeding is nooit ten laste van je eigen risico!
De éne verzekeraar vergoedt de training ongeacht je klachten en de andere alleen bij burn- out klachten of als je mantelzorger bent. Kom je er niet uit? Bel de zorgverzekeraar of zoek even contact met mij. Voor mij is het een kleine moeite om uit te zoeken en wellicht kan ik je tips geven.

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, ziekteverzuim- budget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Binnen het onderwijs is bestaan bijv. budgetten om burn- out terug te dringen. Voor werkgevers is de training aftrekbaar van de belasting. 

Via Arbodienst
Werkgevers kun je ook via arbodiensten benaderen; via bedrijfsartsen, case- managers en ook via brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt daardoor steeds vaker een beroep doen op WMO gelden.

Voel je welkom je vragen te stellen

14 + 11 =