06 27540494 info@ishift.nl

Mindfulness, Mediteren, Yoga, Coaching

Vergoedingen

 

Regelmatig hoor ik dat iemand graag coaching of Training zou willen doen maar dat kosten nog de drempel zijn.

Gelukkig zijn de effecten van stressreductie, Mindfulness, Shamatha en Yoga meer en meer erkend in de maatschappij. Informeren of er een vergoeding mogelijk is bij werkgever, ARBO- dienst, zorgverzekeraar, UWV of gemeente is daarom zeker de moeite waard. 

Goed om te weten

iShift-VMBN-categorie 1

Bij de VMBN ben ik geregistreerd onder nummer 20171096.
Ik ben categorie 1. trainer (hoogst opgeleid) en heb een brede achtergrond in de zorg.

Voor mijn CV zie LinkedIn

Alle opties op rij

Via de zorgverzekeraar 

De Mindfulness Training en vaak ook de Mindfulness coaching en andere mindful producten worden vergoed via steeds meer zorgverzekeraars.

Check Zorgwijzer 2020 om te weten of jouw zorgverzekeraar vergoed en welk bedrag er vergoed wordt. De vergoeding komt uit de aanvullende verzekering en is nooit ten laste van je eigen risico! 

Kom je er niet uit?

Voor mij is het een kleine moeite om uit te zoeken en wellicht kan ik je tips geven.

Via  de werkgever


Bijna alle werkgevers hebben of geven een budget preventie, scholing, vitaliteit, ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid of persoonlijke ontwikkeling.
Vaker dan gedacht gaat een werkgever over tot vergoeding. Het loont de moeite te informeren. 

Via de Arbodienst

Werkgevers kun je ook via arbodiensten benaderen; via bedrijfsartsen, case- managers en ook via brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).

 

Via de overheid 

Mindfulness en andere trajecten zijn vaak aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en voor werkgevers. De BTW is voor ZZP’ ers en bedrijven aftrekbaar bij de aangifte omzetbelasting.

 

Via het UWV

Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training of traject kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via de gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt daardoor steeds vaker een beroep doen op WMO gelden.

Erna Laning

Wat ik doe

ik help mensen zoals jij en ik
om richting in stress, onrust en lastige situaties te vinden

iShift-VMBN-categorie 1

Weetje!

Uitval door langer durende stress, overspannenheid of  burn- out kost werkgevers gemiddeld €60.000.

Lees in het NRC een artikel met verdere uitleg.

Dit kan een goede reden zijn voor werkgevers om te investeren in deze erkende Mindfulness training of een Mindfulness- based individueel coachingstraject of andere trajecten die ten goede komen van meer ontspannen en gefocust leven en werken.